АктуелноОхрид

(ФОТО) Бугарски споменик без дозвола „никна“ во Дебрца

Во село Оздолени, Дебрца поставен бугарски споменик без дозвола. Директорот на ЈПКД ДЕБРЦА Димче Андрески, денеска поднесе кривична пријава непознат сторител.

Дознаваме дека денеска кај споменикот биле собрани околу 20тина лица кои палеле свеќи. Извори за NEWS 1 велат дека лицата кои биле денеска собрани не им се познати, поточно дека истите не се од Дебрца.