АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Mапирни диви депонии на повеќе локации, ЈП “Охридски Комуналец” со свои интервенции

Нашите екипи интервенираат на повеќе локации за подигнување на јавната чистота. Опфатени се локации како во централното градско подрачје, така и во руралните средини и туристички локалитети
👉 Расчистена дива депонија с.Косел
👉 Интервенирано во с.Трпејца
👉 Расчистување на крајбрежниот појас локалитет Горица
👉 Расчистена дива депонија во близина на Античкиот Театар
-информираат од ЈП “Охридски Комунлец”.
Притоа од тму додаваат дека изминативе месеци отстранети се околу 170 нестандардни депонии во Охрид и охридските села, а подигнати се околу 600 м3 отпад.
ЈП “Охридски Комуналец”