Охрид

(ФОТО) Депонија никна и на Карпош Војвода

Дива депонија со исфрлена покуќнина се формира пред трафостаница на улицата Карпош Војвода во Охрид. Немањето основна култура за живеење во урбан дел на град е проблем кој го има во Охрид со децении, и поединци никако не успеваат да се социјализираат во просторот во кој живеат.

 

ФОТО: Љ. Таневски