АктуелноОхрид

Казни за 3 возачи од Охрид и 4 од Струга поради управување возила под дејство на алкохол

На 12-ти и 13-ти февруари 2022 година, во периодот од 22:00 до 04:00 часот, при извршени сообраќајни акциски контроли, полициските службеници санкционирале 7 возачи кои управувале моторно возило под дејство на алкохол (Охрид 3 и Струга 4).

– Во Дебар, едно возило е исклучено од сообраќај поради измината важност на сообраќајната дозвола, информираат од МВР.