АктуелноОхрид

СВР казнува пешаци, затекнале 13 лица кои преминувале коловоз надвор од обележан пешачки премин

На 10.02.2022 година од 10 до 14 часот, при извршени сообраќајни контроли, полициските службеници во Охрид затекнале и санкционирале 13 пешаци кои, преминувале коловоз надвор од обележан пешачки премин (Охрид-08, Струга-04, Дебар-01). Во Струга, затекнати и санкционирани се 07 возачи на моторни возила кои, извршиле непрописно престигнување.