АктуелноОхрид

ЈП Охридски Комуналец донираше огревно дрво за семејството од малата Наташа

По објавената сторија на некои електронски поратли за малата Наташа и нејзината мајка, водени од определбата за хуманост и грижата за секој поединец во нашето опкружување, Ј.П.„Охридски Комуналец„ донира огревно дрво на ова семејство. Се надеваме дека оваа наша скромна помош ќе му помогне на ова семејство на кое за жал животот не им е благонаклонет. Живеат во субстандарни услови, во тешка материјална состојба, со тешки здравствени проблеми и во секојдневна борба со основните егзистенцијални потреби.
Огревното дрво е обезбедено од дрвјата кои беа отстранети при градежните зафати за реконструкција на ул.„Македонски Просветители”, велат од ЈП Охридски Комуналец.