News1.mkАктуелноОхридПоследни Вести

Полицијата кај Пештани затекнала две лица кои со мрежи вршеле незаконит риболов, а кај Трпејца пронајдени и одземени се шест рибарски мрежи и уловена пастрмка

На 06.02.2022 во периодот од 17 до 22 часот на подрачјето на Охрид реализирани се акциски контроли по Закон за рибарство и аквакултура и незаконит риболов. Притоа, во атарот на селото Пештани биле затекнати две лица кои со мрежи вршеле незаконит риболов, додека кај месноста „Надол“, атар на селото Трпејца, пронајдени и одземени се шест рибарски мрежи и осум парчиња нелегално уловена риба Охридска пастрмка. Акциските контроли, со цел пронаоѓање на лица што вршат незаконит риболов ќе бидат интензивирани во различни временски периоди и на различни места долж Охридското езеро.

Фото: ТВ 24