АктуелноОхрид

Во два објекти во Охрид, полицијата затекнала девет прекршување на одредби од Законот за заштита од пушење

На 05/06.02.2022 од 23 до 01 часот, СВР Охрид и Државниот пазарен инспекторат извршија контроли во угостителски објекти во Охрид, при што во два објекти регистрирани се девет прекршување на одредби од Законот за заштита од пушење. По однос на констатираните прекршоци, поднесени се соодветни платни налози.

фото илустрација, Нова Македонија