АктуелноОхрид

Јордан Пуроски назначен за директор во ОУ „ Св. Климент Охридски“

Јордан Пуроски со решение потпишано од градоначалникот од вчера повторно е назначен за директор во ОУ „ Св. Климент Охридски“. Досегашната директорка Наташа Танеска поднела оставка, по што на нејзино место градоначалникот Кирил Пецаков го назначи Пуроски.

Ова е втор мандат на Пуроски, тој беше директор на ова основно училиште и во периодот од 2014 до 2018 год, период кога беа реализирани значајни проекти во ова општинско училиште.