АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) “Паркови и зеленило” со активности за одржување на јавното зеленило во стариот дел на градот

Екипите на „Паркови и зеленило” денеска спроведоа активности за тековно одржување на јавното зеленило во стариот дел од градот.
Се отстрануваше дива вегетација и се поткаструваа гранки за да се овозможи непречено движење на пешаци и возила покрај улиците „Аргир Маринчев”, „Климентов Универзитет”, просторот околу црквата Св. Богородица-Каменско и покрај тесни пристапни патеки во овој дел од градот.