АктуелноОхрид

СВР затекна 13 возачи кои управувале моторно возило под дејство на алкохол – од нив 5 во Охрид

На 22/23.01.2022 година од 22 до 04 часот, при извршени сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници затекнале 13 возачи кои, управувале моторно возило под дејство на алкохол (Охрид-05, Струга-03, Кичево-03, Дебар-02). Тие веднаш се исклучени од сообраќај, одземени им се возачките документи и поднесени им се соодветни платни налози. Мерките во сообраќајот се преземаат со цел зголемување на сообраќајната безбедност, истите интензивно ќе продолжат поради што, апелираме до возачите на максимално почитување на сообраќајните правила и прописи и строго придржување до пропишаната брзина на управување моторни возила.