АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Пецаков: Стабилноста на образовните установи за мене е врвен приоритет

✔Затоа во тесна соработка со секторите за образование и финансии само во месец декември за потребите на основните училишта трансфериравме вкупно 7 милиони и 900 илјади денари со што исплативме значителен дел од нивните тековни и заостанати обврски.
✔За средните училишта во месец декември исплативме 3 милиони и 376 денари со што овие институции немаат тековни долгови.
Фокусирано продолжуваме и понатаму да работиме на намалување на долгот на основните училишта кои ги презедовме со долг нешто повеќе од 13 милиони денари.
👉Само со домаќинско и одговорно работење се постигнуваат врвни резултати, напиша во својата ФБ објава градоначалникот Пецаков.