АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Евроамбасадорот Гир, гостин на манифестацијата Водици во Охрид

На моја покана и на мое задоволство, гостин на денешната црковно – народната манифестација во Охрид, беше Евроамбасадорот Н.Е. Дејвид Гир.
Го проследивме традиционалниот дел од манифестацијата и уживавме во изведбата на групата „Љубоња“.
Заедно со претседателот на Советот на Општина Охрид, Сашо Донев и Секретарот на Општина Охрид, Александар Китески, остваривме кафе средба со Амбасадорот Гир.
-напиша во својата ФБ објава градоначалникот Пецаков.