Силен земјотрес со епицентр во Грција, почувствуван и во Охрид и Струга – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Силен земјотрес со епицентр во Грција, почувствуван и во Охрид и Струга

Предмалку два силни земјотреси ги вознемирија жителите од Охридско струшкиот регион. Земјотресот со јачина од 5.5 степени регистриран во Грција. Спорред првичните информации епицентарот на земјотресот е 5 километри северозападно од Лерин, Грција.

Претходно светските сеизмолошки опсерватории и мрежи објавија дека земјотресот е со јачина од 5,3 степени, за веднаш потоа јачината да биде корегирана за уште пет единици.