Ледени бури во САД- затворени училишта

Во повеќе американски сојузни држави, училиштата се затворени поради снегот и ледените бури што повторно го зафатија северозападниот дел на САД. Снежната покривка во сојузната држава Вашингтон изнесува 36 сантиметри. З само еден месец, оваа сојузна држава ја зафатија три снежни бури. Според метеоролозите се очекуваат снег да паѓа и во текот на денот. Северна […]

The post Ледени бури во САД- затворени училишта appeared first on Скопје1.мк.

Во повеќе американски сојузни држави, училиштата се затворени поради снегот и ледените бури што повторно го зафатија северозападниот дел на САД.

Снежната покривка во сојузната држава Вашингтон изнесува 36 сантиметри. З само еден месец, оваа сојузна држава ја зафатија три снежни бури.

Според метеоролозите се очекуваат снег да паѓа и во текот на денот.

Северна Калифорнија односно округот Хумболт е погоден бура, откако повеќе од 15 години не паднал снег.

The post Ледени бури во САД- затворени училишта appeared first on Скопје1.мк.

Close