АктуелноОхрид

Советникот Наумоски ја поддржува инцијативата на Здружението на охридските дуќанџии – тие бараат да работат и во недели и празници

Независниот советникот Антонио Наумоски , изјавува дека ја поддржува инцијативата на Здружението на дуќанџии од Охрид ,,Чаршиски Еснаф“ изјавена против Законот за трговија , со кој на охридските дуќанџии му се забранува работа во недели и празници.

„На следната седница , итно, на советот на град Охрид , ќе биде предложена точка на дневен ред по ова прашање. Поддршка на здружението и сите засегнати од примената на овај закон“, вели независниот Советник Антонио Наумоски.