АктуелноНаш ИзборОхрид

Вработените во општина Охрид, добија К 15

На вработените во општина Охрид исплатен е регрес за годишен одмор ( попознат како К 15 ) во износ од над 17.000 денари.

Општинската администрација ваков регрес почна да добива од 2018 година па наваму.

Дел од приватните фирми и медиумите во Охрид не исплаќаат К 15 или ако исплатат потоа „газдите“ на вработените им ги бараат парите назад.