Доживотен затвор за терористите кои убиваа туристи на плажа во Тунис

Седум лица се осудени на доживотен затвор за терористичките напади што се случија во Тунис во 2015 година. Судот во Тунис осуди на доживотен затвор седум обвинети, а некои добија затворски казни од 6 месеци до 16 години за двата одвоени напади што се случија во 2015 година, а во кои беа убиени 60 луѓе, […]

The post Доживотен затвор за терористите кои убиваа туристи на плажа во Тунис appeared first on Скопје1.мк.

Седум лица се осудени на доживотен затвор за терористичките напади што се случија во Тунис во 2015 година.

Судот во Тунис осуди на доживотен затвор седум обвинети, а некои добија затворски казни од 6 месеци до 16 години за двата одвоени напади што се случија во 2015 година, а во кои беа убиени 60 луѓе, меѓу кои повеќето туристи.

Адвокатот на еден од 44 обвинети рекол дека се изречени пресуди за нападот во познатиот Бардо Музеј и за масакрот во хотелот „Империјал“ во Сус во 2015 година. Обвиненијата против 27 осомничени биле отфрлени.

Никој од обвинетите не бил осуден на смртна казна.

За нападите одговорноста ја презеде Исламска држава.

The post Доживотен затвор за терористите кои убиваа туристи на плажа во Тунис appeared first on Скопје1.мк.

Close