Наш ИзборНаш изборОхрид

Уште еден шампионски викенд во низа за ЏК Дрим Струга

На ден 15.06.2024година Judo Club “Drim” Struga учествуваше на меѓународниот натпревар “Gjlani OPEN” во Косово.
Judo Club “Drim” Struga учествуваше со 6 натпреварувачи и издвоивме 100% учинок.
Со медал се закитиja:
1.Мила Стојмиловска
-44кг злато 🥇
2.Драган Антониевски
-42кг сребро 🥈
3.Катерина Клењоска
-36кг сребро🥈
4.Давид Спироски
-46кг трето🥉
5.Eлеонора Јосифоска
-40кг трето 🥉
6.Јован Наумоски
-50кг трето 🥉