Наш ИзборНаш изборОхрид

Михаела Влајнкиноска и Сара Тололеска од ООМУ Струга освоија трета награда на Интернационалниот натпревар „Пијано фест“

Во конкурренција од 150 учесници, Duo Amica, составено од флејтиските Михаела Влајнкиноска и Сара Тололеска, од Основното Музичко УчилиштеСтруга кои учат во класата на м-р Светлана Богданоска Ристоски го освои третото место на Интернационалниот натпреварот ,,ПијаноФест” што по шести
пати се одража во Битола.

 

,,Учествуваа млади музичари од Македонија, Албанија,Србија, Хрватска, Косово, Грција,Малта и Италија. Меѓународно жири ги оценуваше учесниците
во дисциплините : пијано,соло- пеење и камерна музика, која е најнова дисциплина на овој натпревар“-информира професорката Ристоски.

 

strugaonline.mk