Наш ИзборНаш изборРегион

Општина Пустец се подготвува за туристичката сезона

Во рамки на отворањето на туристичката сезона, Општина Пустец, во соработка со Управата на заштитените подрачја Корча, ја организира Преспа Фест, на која ќе бидат истакнати вредностите на културата, традицијата и кујната, со учество на фолклорни групи од Преспа и фолклорни групи oд Македонија.
Со задоволство ве покануваме на 07.05.2024, во 11:00 часот на Централниот плоштад Пустец, да бидете дел од Преспа Фест заедно да уживаме во убавините на природата, вкусовите на традиционалното готвење и фолклорот на преспанскиот крај.
Општина Пустец со подобрувањето на условите, станува се почеста дестинација за посета и на странските туристи.

Освен чистите езерски води, општината располага и со значајни културно историски објекти примамливи за туристите, пештерската црква “Света Богородица, манастирот “Света Марена”, природните убавини на Националниот парк “Преспа” и секако островот Мал Град.

 

 

vesnik-ilinden.com