ИздвојувамеНаш изборНаш ИзборОхрид

Фотографија од споменикот „Четиристотини“ чиј постамент стои и денес

Фотографија од споменикот кој тогаш бил наречен „Четиристотини“, а бил подигнат во чест на 400 загинати борци од војската на „Кралството Србија“ по пробојот на „Солунскиот фронт“ е објавена на ФБ страницата „Југословенски архив“.

Постаментот на споменикот стои и денес во близина на пешачките патеки кај локалитетот познат како „Паднати борци“, а неодамна на постаментот беше поставена и спомен плоча за загинатите војници.

ПОВРЗАНА ВЕСТ Во Охрид псотавена спомен плоча за 400 загинати српски војници