АктуелноОхрид

Пецаков: Деновиве започна поставувањето на нова енергетски ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец

Со овој зафат значително се подобруваат условите во овај објект и притоа се намалуваат трошоците поврзани со греење.
Дадовме ветување за посветен однос во подобрувањето на условите во сите воспитно – образовни институции и тоа го реализираме. Финансиските средства предвидени за овој зафат изнесуваат 1 564 984 денари, а се обезбедени од буџетот на општина Охрид, пишува во својата објава на ФБ градоначалникот Кирил Пецаков.