МЗ Вишни со навремени активности за проодност на патот – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
Наш ИзборНаш изборОхрид

МЗ Вишни со навремени активности за проодност на патот

По најавените ниски температури од вечерва и можните нови врнежи на снег, МЗ Село Вишни Вишни – Vishni месна заедница Вишни превзема навремени активности за навремено посипување на сол и песок вдолж патот за Вишни,поставување на неколку места песок за во случај на некој да заглави, од почетокот на осојницата до сред село.
Акцијата беше извршена благодарение на дел од децата од Triathlon and Swimming club 3Disciplines, кои делот од слободното време пред попладневниот тренинг го искористија да ми помогнат,како и за неколкуте останати заеднички акции спроведени заедно со Месна заедница на с. Вишни која постојано работи во интерес на жителите од Вишни, информираат од МЗ Вишни.