Наш ИзборНаш изборОхрид

Во непосредна близина на Св.Еразмо се наоѓа пештерната црква Света Екатерина

Света Екатерина — пештерна црква во близина на брегот на Охридското Езеро, веднаш лево од патот што води кон Охрид.

Се наоѓа во близина на попознатата пештерна црква „Св. Еразмо“.

Во текот на вчерашниот ден и денес оваа мала пештерна црква е најпосетувана од страна на верниците по повод празникот посветен на оваа маченичка.