четврток, февруари 29, 2024
АктуелноОхрид

На триесет и петтата седница на Советот на општина Охрид учество зеде и Локалниот Младински Совет

Денеска во големата сала на општина Охрид се одржа триесет и петтата седница на Советот на општина Охрид во која зеде учество и Локалниот Младински Совет.
👉На дневен ред беа осумдесет и пет точки. Најнапред се расправаше за усвојување на извештаи за работата на општинската адмнистрација, јавните претпријатија и служби основани од општината за третиот годинашен квартал, а во вториот дел од работата се усвоија програмите за работа за идната фискална година.
👉Последната седница за оваа година, советниците ќе ја оддржат на крајот од декември.
👉 Имавме кратка средба со Заменик Градоначалникот на општина Охрид – Перчо Божиновски и со Раководителот на секторот за спорт, млади и невладини организации – Јоне Станковски на која дискутиравме за досегашната работа на ЛМС и за програмата на ЛМС за 2024 година. Им благодариме на неизмерната поддршка и соработка.