АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Комуналец чисти истурен бетон на Туристичка

Граѓаните рагираат дека камиони кои превезуваат бетон, оставаа зад себе по сообраќајните малтер. Ова е редовна појава последниве неколку години, поточно од 2017 год па до денеска. Тие не ставаат ни церади на нив кога превезуваат шљунак или земја, малтер течи од сите страни по сообраќајниците. Ни една државна институции која треба да ги следи овие проблеми не реагира.

Додека другите институции кои треба да спроведуваат ред во сообраќајот не реагират, барем ЈП Комуналец благовремено го чисти бетонот од по улиците.

извор: Охрид 1