четврток, февруари 29, 2024
АктуелноОхрид

Охриѓани можат да помогнат: Потребни се средства за хируршка интервенција на Петар во Турција

Охриѓани уште еднаш имаат можност да ја покажат својата докажана хуманост и сите заедно да подадеме рака да му помогнеме на Петар кој има потреба од хируршка интервенција во Турција.

– Петар има 22 години и боледува од ретка болест Tyrosine Hydroxylase deficit. Како последица од ненавремено поставена дијагноза, денес Петар има сколиоза закоја е потребна хирушка интервенција. Истата не може да се изведе во Македонија, па затоа мора да се оперира во Турција за која се потребни околу 50 илјади евра. Финансиски не сме во можност да ја собереме потребната сума и приморани сме на овој начин, односно со донации. Затоа Ве молам, хумани луѓе донирајте кој е во можност да помогне и на некој начин да придонесе успешното лекување на Петар, апелира Гордана Попоска, мајката на Петар.

Сите кои се во можност можат да донираат на следните начини:

Број на трансакциска сметка 270-7000821760.21 Гордана Попоска

HALKBANK IBAN:MK07270700082176215

SWIFT:EXPCMK22

Телефонски броеви за донации:

А1 – 143460

Телеком 143 128

** наскоро ќе има линк за донации и на Go Fund Me.

извор: ОхридПрес фото: архива