АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Вода го прекри скејт паркот кај Студенчишта изграден со пари од ЕУ

Обилните врнежи од дожд го прекрија со вода скејт паркот кај каналот Студенчишта во Охрид.

Скејт паркот кој се наоѓа во срцето на студенчишкото блато се изгради пред 15тина години со донации од кои помеѓу другите даде и ЕУ. Потоа следуваше доаѓање на амбасадори  на членки од ЕУ и вршеа надзор на блатото што се направило а амбасадорот на ЕУ да дојде и да извршу увид на плажа која во тој момент беше дивоградба.