АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Голем успех на државниот натпревар за млади музичари 2023 во Скопје

На државниот натпревар за млади музичари 2023, кој се одржа на 29.05.2023 година, во Скопје, во организација на Здружението „Хармонија МБ“, нашите ученици предводени од нивните професори постигнаа голем успех освојувајќи први места и други награди. Овие награди се признание за нивната посветена работа во текот на годината, поради што им честитаме и им посакуваме успех понатаму.
Преглед на освоени награди:
Категорија ТЕОРИЈА НА МУЗИКА (проф. Гоце Стојаноски)
Владимир Србиноски – Прва награда
Ѓоко Чеменкоски – Втора награда
Катерина Танеска – Втора награда
Категорија СОЛФЕЖ (проф. Биљана Николоска)
Андреј Наумоски – Прва награда
Хадис Селманоски – Втора награда
Ања Танеска – Втора награда
Категорија ХАРМОНИЈА (проф. Биљана Николоска)
Ања Танеска – Прво место
Емилија Крстевска – Прва награда
Дејан Стојаноски – Трета награда
Ивана Лазороска – Трета награда
Категорија КОНТРАПУНКТ (проф. Биљана Николоска)
Андреа Тутенкоска – Прво место
Емилија Крстевска – Прво место
Категорија КЛАРИНЕТ (проф. Ацо Тасески)
Стефан Чеменкоски – Прва награда
Категорија ВИОЛИНА (проф. Милена Крстевска)
Андреј Наумоски – Прва награда
Категорија ПИЈАНО (проф. Бруно Цома)
Владимир Србиноски – Специјална награда – 100 бода
Категорија СОЛО – ПЕЕЊЕ (проф. Едлира Арифи)
Ѓоко Чеменкоски – Прво место
Петар Стојаноски – Прва награда