четврток, февруари 29, 2024
АктуелноОхрид

Јана -прво а Христијан -трето место на регионален музички натпревар

На Регионалниот натпревар, организиран од ЗМП- Здружение на музичките педагози, наши ученици зедоа учество и во категоријата Солисти во многу силна конкуренција . Под менторство на наставничката Светлана Богданоска Ристоски, ги постигнаа следниве резултати :
– Јана Каланоска V одд. – Прво место со 96 поени и се пласира на Државен натпревар.
– Христијан Ецкоски IX одд. – Трето место.