АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Оштетувања од термити на бандерите кај спомен паркот

Бандера која е близина на патеките кај спомен паркот во близина на Билјанини извори е скоро целосно иструлена.

Бандерата е во близина на пешачките патеки кај спомен паркот посветен на паднатите борци за слобода на Охрид.

Паркот иначе е неодамна целосно обновен од страна на НП Галичица, поставени се нови едукативни табли и просторот е едно уредено место за рекреација во природа.

Таблите во паркот се обновени со детални информации за природата и живиот свет на Галичица.

фото: Охрид 1