четврток, февруари 29, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Литија по повод Недела на Православието, Манастир Св. Богородица -Калишта

Во манастирскиот комплекс посветен на Света Богородица , Калишта денеска по големата литргија која се служеше во црквата, се одржа и Литија по повод Недела на Православието .

Присуствуваа голем број верници кои редовно го посетуваат овој манастирски комплекс, како и многубројни млади верници кои претходно се причестија.