АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Возобновувањето на традиција во Охрид за Водици во 1993, снимка од документариот филм – Македонија: Границите на раздорот

Почетните неколку минути од документарниот филм „Macédoine: les frontières de la discorde“ (Македонија: границите на раздорот) од 1993 година, на режисерот Baudouin Koenig, во продукција на La Sept ARTE, изработен со поддршка на Министерството за култура на Франција. Ова се веќе архивски снимки, од возобновувањето на една традиција во Охрид. Луѓе и објекти кои денес веќе ги нема, децата станале возрасни а возрасните на снимката остареле, пишува во објавата на ФБ групата ОХРИД СЛИКИ ОД МИНАТОТО.