АктуелноОхрид

Вечерва кулминација на Курaјчкиот карневал

Вечерва на курајчкото средсело ќе продефилираат годиншните маски на Курајчкиот карневал. Претходно предвиден е настап на КУД „Фаланга “ од Лескоец, по што ќе следи музичкиот дел за кој адолжени ќе бидат Оркестар „Маестрал“ од Битола и Дарко Стојаноски.

Дефилето на маските ќ биде во 20,30 часот по што ќе следат и награди а најдобрите маски а абавата ќе трае до доцна во ноќта.