четврток, февруари 29, 2024
АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Се поставува декорирана ограда на „Македонски просветители – грбот на Охрид, староградска куќа и охридски чун

Булеварот „Македонски Просветители“ добива нов модерен изглед. Откако беше поставено ново осветлување, како и сообраќајни знаци и се засадија дрвца и цвеќиња на предвидените места, сега зелениот појас се оградува. Посебно воодушевува изборот на ограда. Станува збор за декорирана ограда со мотиви од Охрид, грбот на Охрид, Охридска староградска куќа и охридски чун.