АктуелноОхрид

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници кои го прославуваат Божиќ според Грегоријанскиот календар им го честита големиот христијански празник на Раѓањето Христово

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите верници кои го прославуваат Божиќ според Грегоријанскиот календар им го честита големиот христијански празник на Раѓањето Христово.
Божиќ е празник на Божјата љубов, семеен и радоносен празник за раѓањето на Синот Божји.
Нека промените за подобра иднина во Охрид бидат нова надеж и вера за сите.
Со надеж и вера ја прифаќаме Божјата величина и се молиме за пројавување на неговата моќ за среќа на луѓето со добра волја не само во Македонија, туку и насекаде на земјата.
Христос се роди!
Навистина се роди!

извор:Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид