(ВИДЕО) Отстранет импровизираниот кружен тек на патот кај Подмоље – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Отстранет импровизираниот кружен тек на патот кај Подмоље

Историскиот автопат доби нов рок за градба кој е до крајот на 2023, а со нивниот рок доби и нов кредит за покривање на нови трошоци кои не биле предводени до сега.

Автопатот со долга историја на градба започна да се гради пред 9 години и тогаш беше земен кредит од Кина. Проценето беше дека ќе чини повеќе од 300 милиони евра. Потоа уследија нови задолжувања и сега истиот чини над 650 милиони евра.

 

Извор: Охрид 1