АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Змија во декември, снимена во Куратица на 1080мнв

Температурните разлики кои се се’ поизразени овој период, како и толилите месеци октомври и ноември како да доведоа до пореметување на животинскиот свет.

Денес утрово на надморска височина од 1080 метри поточно во селото Куратица е забележан смок, влечуга од видот на змиите, каде се движи во непосредна близина на патот карај фудбалското игралиште.

Од видеото се гледа дека е агресивен и лесно може да нападне со оглед на тоа што сеуште останал „буден“ во овие зимски денови.

 

Фото/видео -Горан Ангелоски