АктуелноОхрид

Таеквон-до ИТФ клубот „ЧОНЏИ“од Косел-Охрид трет натпревар „Дубровник ОПЕН 2022“ и трети медали за клубот

Викендов што помина Таеквон-до ИТФ клубот „ЧОНЏИ“ од Косел-Охрид                                                           настапи на Меѓународен Таеквондо ИТФ турнир „ Дубровник Опен 2022“ во Дубровник, Хрватска, каде што учествуваа околу 300 натпреварувачи од 24 клубови од 6 земји, Хрватска, Словенија, БиХ, Србија, Бугарија и Македонија.

Нашиот клуб учествуваше со 1 натпреварувач кои учествуваше во 2 дисциплини форми (борба со замислен противник) и спаринг борби.

Ова е трето учество на нашиот клуб  а воедно и трети  медали за клубот, со што продолжува да се пишува почетокот на историјата на клубот.

Најавувам дека јас и останатите натпреварувачи од клубот се бориме за поголеми успеси со кои ќе се гордее нашата општина Охрид и Македонија, ни изјавуват натпреварувачот од   Таеквон-до ИТФ клубот „ЧОНЏИ“од Косел-Охрид

Истотака Таеквон-до ИТФ клубот „ЧОНЏИ“ од Косел-Охрид  , врши и упис на нови членови.

Освоени медали се:

 

-Лука Тодороски

2 место (сребро) форми зелен појас, јуниори 14-15 години

2 место (сребро) борби -55  кг. јуниори 14-15 години