(ФОТО) 8 ноември, Ден на ослободувањето на Струга – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноОхрид

(ФОТО) 8 ноември, Ден на ослободувањето на Струга

Револуцијата е како Рекана:
Тече без прекин од врутоците на минатото
до утоката на безбрежната иднина
и течејчи го напојува животот со живот
Слава и чест на воините на нашата Револуција
низ поколенија до вечнини
Да не се заборави на овој голем ден Митровден пред 78 години Ослободена е Струга од фашистичкиот окупатор
Фото ФБ „Спомнете ја Струга барем на карта за временска прогноза“