АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ЈП „Охридски Комуалец“ со акција за подигнување зелен отпад во населбите Горна Влашка маала, населба Христо Узунов и Карабегомаала

Акција за подигнување зелен отпад 29.10.2022 год. Горна Влашка маала, населба Христо Узунов и Карабегомаала🌿
📌Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден 29.10.2022 год.(сабота) ќе организира акција за подигнување отпад од уредување на дворни површини и градини (гранки, трева, жива града и др.) од У.З.10. и У.З. 6 Горна Влашка маала, населба Христо Узунов и Карабегомаала
📌Се молат граѓаните кои живеат во споменатите делови од градот доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најдоцна до 07.00 часот на 29.10.2022 година и претходно локацијата да ја пријават на дежурниот телефон 075-495-428, кој функционира секој ден во неделата во периодот 07.00 часот-21.00 часот
📌Зелениот отпад треба да е уредно оставен до контејнерите или на местата предвидени за подигнување комунален отпад.