АктуелноОхрид

Пецаков од Дримската конференција: Програмата е од исклучително значење за обезбедување на одржливо управување со сливот на Охридското езеро

Од 25ти до 26ти овој месец во Тирана се одржа 9. Дримска конференција на која зедов активно учество.
Програмата е од исклучително значење за обезбедување на одржливо управување со сливот на Охридското езеро како и обезбедување на поглема прекугранична соработка во насока на заштитата и зачувување на овој уникатен природен басен, напиша на својот ФБ профил градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков.
Во објавата градоначалникот додава:

Се радувам што веќе сериозно имаме започнато да работиме на подобрување на капацитетот на сите засегнати страни за ефективно спроведување на активностите и носолодирање на институционалните, политичките и правните рамки за решавање на прекуграничните прашања.

извор: ФБ Кирил Пецаков