АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Општина Охрид со свечености по повод Илинден -Ден на Републиката

Програма:

 

01.08.2022 година (понеделник)

  • 19.00 часот

Обраќање на градоначалникот на Општина Охрид, Кирил Пецаков
Полагање цвеќе пред спомен- обележјето на Илинденците;
Културно – уметничка програма
Место :  с.Велгошти

 

 02.08.2022 година (вторник)

  • 10.00 часот

Полагање цвеќе пред спомен-обележјата на Илинденците
Место :  градски парк

  • 10.20 часот

Полагање цвеќе пред спомен – обележјето на Илинденците
Место:  Прентов мост

  • 10.30 часот

Историски час
Културно – уметничка програма
Место : с.Плаќе

 

 

Носител: Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања награди и признанија.