АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

ОК ВМРО ДПМНЕ: Крлеска ги брани Катица и СДСМ кои за штаб имаат објект кој бил сопственост на Министерството за образование!

СДСМ во очај затоа што ја губат централната власт користат очајнички потези со политички октроирани судски пресуди преку партизираното обвинителство и судство.

Додека Крлеска-Деспотоска бега од медиуми и снима видеа пред штабот на ВМРО-ДПМНЕ, охриѓани се соочуваат со растечка инфлација и ценовни шокови, плаќаат повисока цена на струја, двојно повисока цена на колектор, поминаа 3000 дена од започнувањето на автопатот Кичево-Охрид, охридската болница остана без педијатри, затворениот базен никако да се изгради… И самата е свесна дека сите овие работи ја отсликуваат вистинската реалност на граѓаните преку стилот кој е својствен токму за СДСМ: сиромашен народ, потчинета држава, богата власт.

Дали е свесна дека зборува за незаконски поднесен предмет од страна на сега осудената со правосилна пресуда за рекет поранешната СЈО Катица Јанева?

Треба да се засрами затоа што е пиун на Ковачевски кој наместо да ги штити македонските државни и национални интереси со широка и цинична насмевка ги распродава.

Им порачуваме на СДСМ и Крлеска-Деспотоска дека ниту имотот, ниту пак зградата е ВМРО-ДПМНЕ, туку народот, каузата и идејата.

Народот масовно на 18 јуни ќе ја навести катастрофата на СДСМ и големата народна казна на предвремените парламентарни избори.


Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид