Уште еден успех на охридските гимназијалци, овојпат на Државниот натпревар по биологија – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноОхрид

Уште еден успех на охридските гимназијалци, овојпат на Државниот натпревар по биологија

На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 14.05.2022г. учениците од Охридската гимназија постигнаа одлични резултати.

  • Ученици од прва година под менторство на проф. Марија Питошеска:

Маја Буџакоска, Митко Савев – II награда

Сара Петкоска, Софија Милевска, Димитар Ѓуроски, Калина Стојаноска, Марија Зороска, Симона Упарческа, Ана Маслова – III награда

Јана Џамтоска – пофалница

  • Ученици од трета година под менторство на проф. Славица Кичеец:

Марко Дуданов, Никола Кречов – II награда

Евгенија Цветаноска – III награда

Миа Спироска – пофалница

 

Гимназија Охрид