АктуелноОхрид

Санкции за 11 возачи кои непрописно престигнувале

На 13.05.2022 година од 14 до 20 часот, при извршени контроли во патниот сообраќај, полициските службеници регистрирале и санкционирале 11 возачи кои извршиле непрописно престигнување (Охрид-07, Кичево-04).

Со цел зголемување на сообраќајната безбедност, контролите ќе бидат интензивирани на целото подрачје на СВР Охрид поради што, апелираме до сите учесници во сообраќајот на внимателност и совесност и целосно почитување на поставената сообраќајна хоризонтална и вертикална сигнализација.

 

СВР Охрид