АктуелноОхрид

Целосно запре градбата на базенот

Целосно е прекинато градењето на покриениот пливачкиебсзен во Охрид.
Подолго време на објектот кој го гради Владата на Македонија не се изведуваат никакви градежни работи
Изведувач на работите е формата”Бауер” чии сопственици се предмет на истрага, а од службите за комуникација со јавноста во владата со месеци не даваат информации зошто се прекинати работите
Базенот започна да се гради во 2015 година и е во градба цели 8 години.
Извор Охрид1
Фото Охрид1