АктуелноОхрид

Јаулески: Доколку нашата борба за Македонија, македонскиот народ и црквата како еден од темелите е искрена, тогаш ова претставува голема радост и уште една потврда за нашето постоење.

Упатувам огромни честитки до Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан за одлуката на Синодот на Вселенската Цариградска Патријаршија за признавање на Охридската Архиепископија за канонска.
Доколку нашата борба за Македонија, македонскиот народ и црквата како еден од темелите е искрена, тогаш ова претставува голема радост и уште една потврда за нашето постоење.
Достоен!
-пишува во својата ФБ објава пратеникот во Собранието Јован Јаулески.