АктуелноОхрид

Советникот Божиноски ги додели пехарите и медалите на турнирот ,,5-ка за ракомет,,

На мое огромно задоволство како претставник од Општина Охрид имав можност да бидам во друштво на најмладите спортисти и таленти во ракомет на турнирот „5-ка за ракомет”.
🏆Голема беше честа на спортските надежи и врвните тренери да им ги доделам пехарите и медалите.
🥇Упатувам искрени честитки и благодарност до организаторите (проф. Катерина Стојаноска и Александар Стојаноски) и РШ „Седмерец“ – Охрид за успешната организација на ракометниот турнир, а на сите учесници, тренери, судии им посакувам уште многу спортски натпревари и успеси.
🥈Турнирот го одржува спортскиот дух и влева надеж за успешни времиња на учесниците. Вистински почеток на нешто што започнува да прераснува во традиција.
🥉Општина Охрид со своето посветено работење и понатаму има да продолжи да ги поддржува спортските настани и манифестации со цел промоција на спортот и градот.
-напиша во својата ФБ објава советникот Перччо Божиноски.